Tankar och känslor gör vi lätt till sanningar som påverkar våra upplevelser och möten. Vilka "sanningar" bär vi på, förmedlar utan att ifrågasätta? Man kan försvara kritik med "jag är bara ärlig". Det kan vara värdefullt att fundera över funktionen av den typen av ärlighet. Vilket känns bäst, gör nytta, åstadkommer förändring; att tala om för någon vad du misstror den kunna – eller att  tro att någon kan mer än du kan föreställa dig?

Tänk vad det ägnas energi, tid och uppmärksamhet åt att kritisera, kommentera.. vilken frihet och mod det ligger i att släppa det! Att medvetet välja vad man förmedlar är ett fint bidrag till den här världen tycker jag. Att inte mesa inte på med kappan vänd efter vinden… att istället välja sina tankar, vad man uttrycker! Ge cred, hitta lösningar, visa nyfikenhet, förståelse, stöd.. Det kan stundtals kännas tröstlös, men ändå ganska bra – eftersom det är en välvilja. 

Själv har jag betalat folk för att tro på mig; PT;n Maria Andersson som jobbade på http://www.njoy.se och senare Fredrik Carlsson på http://www.reform-online.se Är er oändligt tacksam! Tränar på http://www.friskisosvettis.se även där finns många inspiratörer.. tack till er!  Du hitter säkert någon i din närhet, oavsett ditt utgångsläge och behov.. som kan inspirera, peppa, vara förebild. Framförallt; ha positiv förväntan – det ligger mycket härligt i det.. Vare sig det gäller den egna el andras förmåga. Att göra livet härligt, se det fantastiska, sprida bra saker.. är väl vad det handlar om?

Alla dystra "sanningar" jag o andra tänkt/tyckt/sagt är fortfarande vad som får mig att snubbla, backa. Synd att sånt lätt hänger kvar, bromsar. Men vad härligt att det finns medspelare där ute, vare sig det är i form av tränare, rådgivare, vänner, familj! Så att man kan resa sig, ibland med stöd – ibland på rutin. Välj att vara så bra du kan så ofta du kan – ta stöd däremellan! Lite inspiration;

http://youtu.be/qX9FSZJu448

http://youtu.be/6fmiwujYBmY