Meny Stäng

Etikett: Android

Fascinerande billigt

Surfplattan har ju fått ett osannolikt genomslag det senaste året – det verkar som att den verkligen har en plats i de svenska hemmen. De flesta verkar använda den i TV-soffan och i sängen, och inte till särskilt avancerade saker; spel, Facebook och nöjessurf ligger högt på listan.

Vi har just nu kampanj på en surfplatta från Dmtech av lite enklare snitt, men trots det med förvånansvärt bra prestanda och viktigast av allt – med Android 4.1 (Jellybean) vilket ger funktioner speciellt anpassade för surfplattor. Funkar fint för att surfa med, se på film på och mycket annat.

Det fascinerande är dock inte prestandan, utan priset. Jag förstår inte hur det går att få ner en surfplatta till ett så lågt pris. Det är så klart ingen iPad, men ändå…

Fint Android-paket

Bortsett från telefonen som alla har, iPhone, så verkar det ju som att alla andra (?) har en Android-lur. Det är lätt att förstå varför; det finns väldigt många trevliga telefoner där ute nu, som i många fall kanske är både snyggare och vassare än telefonen alla har… smaken är som baken, helt enkelt.

För er som har valt en Android-lur har vi ett kanonerbjudande från Viking Case, som jag varmt kan rekommendera. Det är ett kit med allt du behöver i anslutningsväg – biladapter, extrakabel, en extra laddare, en bilhållare, en ljudkabel och sedan en trevlig liten putsduk som grädde på moset. Perfekt för dig som vill ha en laddare hemma, en med dig och en i bilen utan att behöva oroa sig för att glömma kvar någonting någonstans.

Vi har ett väldigt bra kit från Dexim till iPhone också, om du föredrar det…

 

Surfplattornas kamp

Ingen har väl missat det så kallade "patentkriget" som just nu råder mellan olika väl valda delar av IT-branschen? Oavsett om det är Apple mot Samsung eller Apple mot Google eller vad de än bråkar om så är det väldigt snårigt att sätta sig in i de faktiska skälen till alla bråk – tro mig, jag har försökt.

Vi gör det vi kan för att medla. Vi har både iPhone och smartphones med Android, och nu har vi faktiskt även både iPad och Galaxy Tab. Vi gillar mångfald!

För min egen del är jag iOS-användare, men jag har rekommenderat Android till många av mina vänner och ser både för- och nackdelarna med båda systemen. Det finns egentligen inga enkla svar – det handlar om vad som passar bäst för just dig.

Kan man döda iPhone?

Idag får vi hem den största "snackisen" för oss mobilnördar på länge – Samsungs hett efterlängtade Galaxy SII.

Så, kan det komma en telefon som är en "iPhone-dödare"? Jag betvivlar att en enda modell kan göra det; konkurrensen tycker jag snarare handlar om Apples iOS jämfört med Googles Android, där det ju som bekant finns väldigt många lurar att välja på.

Men… med det sagt, om det kommit något som kan vara en riktig utmanare på senaste åren, så är det denna vår. Både Xperia Arc och nya Galaxy SII är fantastiska telefoner som flyttar upp ribban för vad Android kan leverera, och det ordentligt.

Nyfiken på Samsungs nya? Du kan läsa ett fint test hos Mobil, eller varför inte M3:s kärleksförklaring?