Vilken är er favoritkaraktär som barn? Troligen kommer en majoritet säga en Disney-karaktär. Få filmproducenter har satt sådan prägel på filmhistorien som Walt Disney. Generationer har växt upp med hans karaktärer och en ny Disney-film drar alltid publik.

Se bara på vår jultradition Kalle Anka och hans vänner som gått i 50 år på SVT. 2002 ville SVT ta bort det från tablån men ni vet ju alla hur det gick. Man kan inte annat än undra vad pamparna på Walt Disney Pictures i USA tänkte när Sveriges Television ville förlänga ett sändningskontrakt från 1959. – Crazy Swedes, skulle jag tro.

Alla har vi nog på ett eller annat sett någon relation till Disney även om vi inte gillar tecknat, för i dagens hårda filmbransch har Disney även producerat blockbusters som ”Pirates of the Carribean”, ”Narnia” och ”High School Musical”. Med popularitet kommer givetvis en drös med sidoprodukter, och jag har hittat några fina hushållsmaskiner på Halens.se.

Min absoluta favorit är brödrosten som lämpar Musse-tryck när brödet är färdigt, 399 kronor.

brodrost_disney

Komplettera med Arietes fina serie.

disney

chokladfontan juicepress sockervaddsmaskin

Chokladfontän 449 kr, Juicepress 245 kr, Sockervaddsmaskin 499 kr

PS. Visste ni förresten att det var Walt själv som lånade ut sin röst till både Musse och Mimmi Pigg ända fram till sin död?

Tills nästa gång säger jag, Noelia,  bara ”Come on katten, det svänger ju!”