Meny Stäng

Etikett: foundation

Kundfavorit!

Ett hett tips för dig som letar runt efter en perfekt foundation är kundfavoriterna Healthy Mix foundation och Healthy Mix Serum foundation från Bourjois!

Våra kunder beskriver dem som det bästa de någonsin testat i foundationväg. Båda två är lätta, känns som en andra hud och håller hela dagen, vilket precis vad jag letar efter i en foundation!

Halenskund: "Detta är den absolut bästa foundation jag någonsin haft! Den jämnar ut och håller länge sin naturliga fräschör, samt passar min blandhy perfekt. Jag är 50 år och hade lagt av med alla typer av foundations, eftersom de förstärker åldertecknen- oavsett vad de lovar. Jag gav dock den här en chans och ångrar mig inte för en minut. Perfekt! Låt den här aldrig gå ur sortimentet, Haléns!"

Storstädning i sminkväskan!

 Det är väl lustigt att sminkväskan har en förmåga att damma igen utan åtgärd? Inte låter vi en honungsfläck på köksgolvet bli liggandes – eller? Inte jag i alla fall men sminkväskan är lättare att blunda för av någon lustig anledning. Har du koll på när dina guldklimpar går på övertid? Om inte så kan jag hjälpa dig:

skonhet

ysl-lappstift2Läppstift – 2 år

Tacka vaxet och pigmentet i läppstiften för deras långa hållbarhet.  Släng läppstiftet direkt om du målat med det på ett munsår. Gör ren hylsan och torka av läppstiftet med jämna mellanrum för att undvika bakterier.

 

juicytubes1Läppglans - 1 år

Läppglans håller sig inte fräscht lika länge som läppstift på grund av att de har en annan sammansättning. Rengör applikatorn någon gång i veckan. Gammalt läppglans innehåller ofta hudrester och bakterier vilket bland annat kan leda till munsår :-(

 

lossepowderPuder & puderrouge

Puder i dessa former kan användas tills de tar slut. Förutsatt att du inte varit i och petat med fingrarna i pudret. För att få en längre hållbarhet är det viktigt att byta ut eller tvätta puderpuffar och borstar med jämna mellanrum. Dåligt samvete? På sikt blir färgen kakig av hudoljorna i pudret.

 

rougeRouge – 1 år för creme, 2 år för puder

När puderrouget börjar bli hårt och glatt på ytan har oljan från huden mixat sig med rougen. Därför är det här lika viktigt som jag nämnde ovan att byta eller hålla borstarna rena. Har färgen förändrats är rouget inte fräscht och kan ge utslag.

 

concealerConcealer 12-18 månader

Livslängden beror på vilken konsistens den har och hur den används förstås. Stickformatet håller sig längre medan den flytande varianten med skumapplikator pensionerar sig tidigare. Använder du penseln för att dölja en finne kan du torka av med papper så du får bort bakterierna. Var noga med att tvätta penseln!

 

mascaraMascara – 3-6 månader

På grund av att luft lätt kommer in i behållaren minskas mascarans livslängd snabbt. Det gör att den torkar ut och lättare flagnar vilket bjuder in bakterier att föröka sig. Häll aldrig i vätska för att försöka mjuka upp formulan. Dela aldrig med dig av din mascara det är en vanlig orsak till att ögoninfektioner sprids. Om du har en ögoninfektion – släng mascaran. Extra viktigt för linsbärare.

 

eyelinerFlytande eyeliner – 1 år

Torka gärna av den med jämna mellanrum.

 


kajal1Kajal & läppennor – 2 år

Vässa pennorna regelbundet för att hålla borta bakterier. Och förvara dem inte i en för varm miljö som exempelvis nära en varm lampa. Har du en ögoninfektion så släng pennan. Var noga med att regelbundet tvätta din pennvässare.

 

ogonskugga2Ögonskugga  – +2 år för puder, 1 år för crème

Puderskuggor är ingen fara för bakterier men däremot bör borstarna göras rena någon gång i månaden. Crèmeögonskuggan innehåller fett och eftersom man ofta applicerar dessa med fingararna håller de inte lika länge.

 foundationFoundation – 1 år för oljefria, 18 månader för övriga

Har foundationen börjat ändra färg eller känns torr är det tid för att investera i en ny. Omöjligt att få ett jämnt resultat om den inte är helt fräsch. Förvara den svalt och någorlunda mörkt. En gammal foundation kan ge utslag och hudirritation i ansiktet. Var noga med att hålla verktygen rena.

Visst kan det vara svårt att skiljas från sina favoriter, de kanske inte finns att köpa längre. Men tänk på din hälsa, bakterierna kan sätta spår på din hy. Ta till vana att gå igenom ditt smink några gånger per år och håll verktygen rena. Har du makeup av eko-natur så var extra uppmärksam eftersom dessa produkter oftast har färre eller inga konserveringsmedel alls. Vilket lättare blir en skön plats för bakterier att gro. Sist men inte minst vill jag slå ett extra slag för min dagliga rutin, att "sprita" händerna innan jag lägger min makeup. Fantastiskt bra för att slippa att bakterierna förs över till hyn. 

Lycka till! //Anna :-)

© 2015 HALENS HEMMA. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.