Snacka om vargavinter! Så’na här vintrar är vi på Västkusten (och många av er andra där ute) inte bortskämda med. Varje del av kroppen behöver täckas så fort man ska sticka ut näsan genom dörren. Men ut vill man! Man vet aldrig hur många år det dröjer tills det blir läge att utöva vintersporter nästa gång…

En sak som kan vara jobbig med vinterklimatet är att man blir så oerhört torr i huden – både på kroppen och i ansiktet. Just ansiktet är ju den kroppsdel som är allra mest utsatt. Bästa sättet att skona hyn från köld är att byta den vanliga dagkrämen mot en mer klimatanpassad vinterprodukt. Här kommer några tips som hjälper huden att vara mjuk och smidig, även i den strängaste kyla:

Ansiktet:

lancome1

En riktigt räddare i nöden för röd, stram och fnasig vinterhy är Lancômes Nurix Royal. Den fungerar så smart att den återställer den naturliga peelingprocessen och produktionen av Ceramide 1. Brist på Ceramide gör att hudbarriären inte kan tillgodogöra sig fukt. Efteråt återuppbygger och tillför den näring på djupet. Resultatet blir att huden repareras och tillförs näring och att den mycket torra hudens yta blir synligt förvandlad. Som en extra bonus motverkar den de fina linjer som uppstår vid torrhet.

Läpparna får inte glömmas bort i kylan! YSL Moist. Lip & Nail Balm är ett intensivt fuktande läppbalsam med en fräsch persikodoft, som ger mjuka och vårdade läppar. Det förser läpparna med fukt samtidigt som det skyddar från yttre påfrestningar. Som en bonuseffekt får du glans på läpparna! YSL Moist.Lip & Nail Balm passar alla hudtyper.

Kroppen:

biotherm

Biotherm Huile Corporel Delicious Body Oil är en så kallad torrolja som torkar snabbt på huden. Oljan ger huden fukt 24 timmar om dygnet, samtidigt som den tillför vitaminer och mineraler såsom vitamin E och vitamin F. Oljan har en härlig doft av citrus och passar speciellt bra att använda direkt efter dusch och bad.

NIVEA Soft är en bra och prisvärd hudkräm för både ansiktet och kroppen.
Den innehåller jojobaolja som tillför huden näring och vitamin E som skyddar hudens naturliga struktur. Denna unika formula absorberas snabbt och gör att din hud känns uppfriskad, mjuk och len. NIVEA Soft är dessutom pH-neutral och dermatologiskt testad.

Må så gott tills vi hörs igen/Anna