..dag! Eller semester? ”Nu behöver jag verkligen semester” kan betyda massor. Sammanhängande ledighet för sånt som inte får plats i kalendern normalt.. Eller kanske tecken på att kalendern i normala fall, inte är sådan som du vill leva var dag?  ”Det finns måsten” kan man invända. Och absolut. Andas, äta, skita, se till att det kommer mat på bordet  – lite sånt där. Men nivån, så länge den är över vattenytan – bestämmer man oftast själv. Att välja sina måsten, är väl ändå den största friheten? Tid = demokratiskt fördelad, alla har vi 24 timmar..

Har haft några lediga dagar, är nu åter i arbete och faktiskt lycklig över att ha ett som känns viktigt och vettigt. När sonen var nyfödd, pausade jag en stund inomhus i sommarvärmen.. (är lite udda där – gillar inte sol & värme). På tv:n stod en sån där käck livscoach och pratade. Men vet ni.. hennes ord kändes så otroligt äkta. ”Livet är kort, livet är nu, och döda är vi väldigt länge”. De orden tog extra bra. Satte mig ute i skuggan med barnvagnen, fällde ngn tår.

Lite skamset;  för att ha önskat mig morgondagen snarare än att leva i nuet,  tacksamt; för att mina nära och kära finns. Lät vinden torka mina tårar.. kände mig lite klokare. "Idag" kanske inte är en så tokig dag, fast det inte är mitt favoritväder..? Oavsett om du älskar solen eller njuter av sommarregn, lev lite! Idag. Ring upp en rolig vän och skratta lite, krama din älskade en extra gång, säg förlåt om du varit dum.. sätt på en låt och skaka lite rumpa! Sånt kan göras i vått & torrt. Det är ju var-dag, som är livet! Istället för att längta till semestern, eller solsken, eller vad du nu tycker om.. lev nu!

 

 

Namnet på den kloka kvinnan som pratade om död sådär mitt i sommaren, är Lena Nevander-Friström. Tyvärr gick hon bort alldeles för tidigt, men hon hann skriva flera böcker, alla är i mitt tycke otroligt bra! Här kan du höra henne sommarprata . Årets lista på sommarpratare ser spännande ut, fler än jag som kommer lyssna? Alltid roligt att få höra någon prata fritt ur hjärtat, även om man inte håller med så är det något visst att ta del av andras tankar.

Det här inlägget går lite i vemodets tecken, men sånt behövs ibland för att vi ska bli lite modiga och våga leva. Strunta i att vänta tills "nån dag"! En otroligt vacker sång som också förmedlar ett vemod men ändå är livsbejakande är Kungsholmens Famn av Melissa Horn (här framförd för att hedra Utöya-offren).

Så.. hur vill du leva ditt liv på bästa sätt? Långt och lyckligt? För mig har träning o bättre kost gett så enormt mycket liv till livet (och säkerligen förlängt det). Vill avsluta med den påminnelsen, där är forskningen enig – du lever lyckligare och längre om du lever i rörelse, njuter och har kul! Och det är du värd. 

 

Ha det gott!